Általános Szerződési Feltételek

Rendelési feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben a szerződés minden pontjával egyetért, és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti azt. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus (online) formában kerül megkötésre és elfogadásra a webáruház üzemeltetője és a webáruház látogatója/vásárlója között, mely a későbbiekben nem kereshető vissza. A megkötött szerződés magatartási kódexre nem utal. A webáruházban történő megrendelés rögzítéséhez szükséges adatok megadása önkéntesen történik. A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

Üzemeltetői tárhelyszolgáltatói – eladói adatok

 • Cégnév: Leviter Kft.
 • Cím, székhely: 2017 Pócsmegyer, Gödszigeti út 36.
 • Adószám: 13125402-2-13
 • Cégjegyzékszám: 13 09 096263
 • Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-85418/2015
 • Kibocsátó cégbíróság: Pest Megyei Cégbíróság
 • Szerződés nyelve: magyar
 • Webáruház domainje: leviter.hu
 • Elektronikus elérhetőség: leviter@leviter.hu
 • Telefonos elérhetőség, panaszkezelés: 06 30 591 7093
 • Szállítási partner, partnerek megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft., Magyar Posta Zrt.
 • Személyes átvételi lehetőség: előzetes telefonos egyeztetés alapján: 06 30 591 7093

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Könyvek, elektronikus készülékek, étrend-kiegészítők. A könyvek nyomtatott könyv formájában kerülnek elküldésre a vásárló részére.

A szerzői jogokról

A webáruház oldalain megjelenő szöveges és képi, hangi illetve videótartalmak szerzői jogvédelem alatt állnak, ezeket felhasználni csak a Leviter Kft. engedélyével lehet. A megvásárolt könyvek szerzői jogvédelem alatt állnak. A leviter.hu oldalon lévő tartalmak engedély nélküli felhasználása vagy annak tűrése büntetést vonhat maga után. A szerzői jogok gyakorlója: Leviter Kft.

Megjelenített árakra vonatkozó tudnivalók

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, ami nyomtatott könyvek esetén 5%, elektronikus készülékeknél pedig 27% (tehát a honlapon szereplő árak 5, illetve 27%-os forgalmi adóval terhelt bruttó árak).

Rendelési információk

A megjelenített termék megrendelhető on-line kosárrendszerünk segítségével. A webáruház böngészése és a vásárlás regisztráció nélkül lehetséges. Megrendelését e-mailben és telefonon is fogadjuk. A termékek kézbesítése magyarországi és EU-n belüli címre történő kézbesítéssel, házhoz szállítással valósul meg.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon, 8.00-18.00 óráig történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, de amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben visszaigazolja a beérkezett megrendeléseket. Általános teljesítési határidő: banki (előre történő) átutalásos fizetési módnál a vételár kiegyenlítését követően 2-4 munkanapon belül, utánvétes fizetés esetén 1-3 munkanapon belül. Amennyiben a megrendelés elküldését követő 48 órán belül automatikus visszaigazoló levél nem érkezik részünkről, akkor megrendelésének rögzítése nem volt sikeres (a szerződés nem köttetett meg). Ilyen esetekben kérjük, keressen fel minket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken.

Rendelés menete

 1. Tegye a kiválasztott termék(ek)et a kosárba.
 2. Ellenőrizze a kosár tartalmát, majd Kattintson a „Tovább a pénztárhoz” feliratú gombra.
 3. Adja meg a számlázási és szállítási adatokat. Amennyiben a számlázási és szállítási adatok eltérőek, aktiválja a bejelölést a „Szállítás másik címre?” jelölőnégyzetnél és adja meg a kívánt, a számlázási címtől eltérő szállítási adatokat.
 4. Az adatok megadását követően kattintson a „Megrendelés elküldése” gombra.
 5. A megrendelés elküldését követően e-mailben visszaigazolást kap a rendelésről.
 6. A beérkezett megrendelését telefonon vagy e-mailben visszaigazoljuk.

*A megrendelés elküldése regisztráció nélkül lehetséges! Ha a megrendelés elküldését követően észleli, hogy hibásan adta meg valamely adatát, a telefonos visszaigazolás alkalmával korrigálhatja, vagy jelezheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén.

Szállítási információk

A kosár és a pénztár oldalon Felhasználó kiválaszthatja a szállítási módot is (a kis kijelölő ikon segítségével), így láthatja a rendelés szállítási díjjal növelt végösszegét. A Szolgáltató a szállítást logisztikai partnerén keresztül a GLS és az MPL futárszolgálattal végzi. A szállítási költségek az alábbiakban meghatározott módon alakulnak.

 • GLS házhozszállítás (kivéve külföld)
  • Fizetési módok: bankkártyás fizetés, előreutalás, utánvételes fizetés. Kézbesítés: munkanapokon általában 8.00–20.00 óra közötti időszakban a futárszolgáltatás kapcsolatfelvétele alapján. Díja: 1790 Ft
  • Ingyenes szállítás: Ha kosár tartalmaz zapper készüléket. Ebben az esetben Felhasználó jogosult választani az automatikusan megjelenő ingyenes szállítás opciót a szállítási módok közül.
  • A csomagok kézbesítése munkanapokon 8-18 óra között történik. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a terméket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a kézbesítőnek! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén azok újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!
 • MPL házhozszállítás (kivéve külföld).
  • Fizetési módok: bankkártyás fizetés, előreutalás. Kézbesítés: munkanapokon általában 8.00–20.00 óra közötti időszakban a futárszolgáltatás kapcsolatfelvétele alapján. Díja: 1990 Ft.
  • (Ingyenes szállítás: Ha kosár tartalmaz zapper készüléket. Ez az opció automatikusan jóváíródik.)
  • Amennyiben nem tartózkodik otthon, a posta alkalmazottja értesítést hagy a küldemény érkezéséről. Ebben az esetben a csomagot az értesítőn megadott postahivatalban veheti át. A házhoz szállítás díja a megrendelt termék árától és a csomag súlyától függ. A csomag minden esetben tartalmazza a megrendelő nevére kiállított számlát és a védőcsomagolásban lezárt terméket.
 • GLS CsomagPontra szállítás.
  • Fizetési módok: bankkártyás fizetés, előreutalás. A csomagot a Felhasználó megfelelő helyen és időben, az ország 200 településének több mint 2000 pontján átveheti.  Az adott GLS CsomagPontot Felhasználó a pénztár oldalon tudja megadni: legördülő választó segítségével ki tudja választani a legmegfelelőbb GLS CsomagPontot vagy a megjelenő térkép alapján kiválaszthatja azt. A GLS futárszolgálat a kiválasztott GLS CsomagPontba szállításkor értesítőt küld a címzettnek arról, hogy a csomagja megérkezett. Felhasználó az értesítés után 5 munkanapon belül bármikor átveheti a küldeményt, figyelembe véve az adott Csomagpont átvevőhely nyitvatartási idejét. Díja: 1290 Ft.
  • (Ingyenes szállítás: Ha kosár tartalmaz zapper készüléket. Ez az opció automatikusan jóváíródik.)
 • MPL CsomagPontra szállítás.
  • Fizetési módok: bankkártyás fizetés, előreutalás.
  • A csomagot a Felhasználó megfelelő helyen és időben, az ország több mint 2500 postapontján és automatájában átveheti.  Az adott MPL CsomagPontot Felhasználó a pénztár oldalon tudja megadni: legördülő választó segítségével ki tudja választani a legmegfelelőbb MPL CsomagPontot vagy a megjelenő térkép alapján kiválaszthatja azt. Az MPL futárszolgálat a kiválasztott MPL CsomagPontba szállításkor értesítőt küld a címzettnek arról, hogy a csomagja megérkezett. Felhasználó az értesítés után 5 munkanapon belül bármikor átveheti a küldeményt, figyelembe véve az adott Csomagpont átvevőhely nyitvatartási idejét. Díja: 990 Ft.
  • (Ingyenes szállítás: Ha kosár tartalmaz zapper készüléket. Ez az opció automatikusan jóváíródik.)
 • Külföldi házhozszállítás.
  • A Szolgáltató vállalja a csomag kiszállítását külföldre, az Európai Unió területén belülre. Fizetési mód: bankkártyás fizetés. Külföldi szállítás esetén a rendelés csomagpontra nem kérhető. A kézbesítést a GLS futárszolgálat végzi.
  • Díja szállítási zónánként változó:
   1. ZÓNA: Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovénia, Szlovákia. – Szállítási díj: 5000 Ft.
   2. ZÓNA: Belgium, Bulgária, Hollandia,Lengyelország, Luxemburg, Németország – Szállítási díj: 6000 Ft.
   3. ZÓNA: Dánia, Franciaország, Olaszország, Írország – szállítási díj: 9500 Ft
   4. ZÓNA: Finnország, Görögország, Portugália, Spanyolország, Svédország – szállítási díj: 14990 Ft

A megrendelt termék árának kifizetési módjai

Felhasználó kosár oldalról a „Tovább a pénztárhoz” gombon keresztül juthat el a Pénztár oldalra, itt az oldal alján tud választani az alábbi fizetési lehetőségek közül. Külföldre történő rendelés esetén csak bankkártyás fizetés választható.

Bankkártyás fizetés: A megrendelt termék értékét és a szállítás díját a Felhasználó közvetlenül kiegyenlítheti a bankkártyájával az OTP SimplePay fizetési módjával. Válassza a SimplePay bankkártyás fizetési módot, majd a rendszer átirányítja a fizetéshez az OTP SimplePay oldalára, és az oldal kérésének megfelelően adja meg a fizetéshez használni kívánt kártya adatait.

Banki előreutalás. A megrendelt termék értékét és a szállítás díját közvetlenül és előre a bankszámlánkra is lehet banki átutalással befizetni a rendelés sorszámának közleményben való feltüntetése mellett. Számlatulajdonos: HoMe Kreatíva Kft., bankszámlaszám: Erste Bank: 11600006-00000000-98935015. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A rendelés feldolgozása az összeg Szolgáltató bankszámlájára történő kiegyenlítése után kezdődik meg.

Utánvételes fizetés. A megrendelt termékek árát, a szállítás költségét és az utánvétel díját egy összegben, a kézbesítőnél kell kiegyenlíteni az utánvételes fizetési mód választása esetén. Utánvételes rendelés esetén a díj minden esetben +450 Ft (áfával) kezelési költséggel egészül ki, ezt a díjat a rendszer automatikusan hozzászámítja a végösszeghez. A fizetendő végösszeget a megrendelés összesítője, illetve a visszaigazoló levél tartalmazza. A futárszolgálat a csomagot csak az összeg kiegyenlítése után adja át.

A számlázási adatok megadása minden vásárlás esetén kötelező a Weboldalon. A szállítási cím megadása akkor szükséges, ha Felhasználó a számlázásitól eltérő címre kéri a szállítást. Amennyiben Felhasználó regisztrál az oldalra, a későbbiekben nyomon tudja követni rendelése státuszát, illetve újabb rendelés esetén – amennyiben belépett – nem feltétlenül szükséges újfent megadni számlázási és szállítási adatait.

Felhasználó az adatok megadását követően a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését a Weboldalon, előtte el kell olvasnia és elfogadnia az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) és a GDPR irányelvek szerint megfogalmazott adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat. Az ÁSZF-et és az adatvédelmi tájékoztatót a megadott linkre kattintva el tudja olvasni, a vásárláshoz elfogadásuk kötelező, ehhez szükséges kipipálni a jelölőnégyzeteket az oldal alján.

Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat. Szolgáltató a megadott pontatlanságából fakadó hátrányokért felelősséget nem vállal. Ha Felhasználó a megrendelés elküldését követően hibát észlel a megadott adatokban, a hiba észlelését követően vegye fel a kapcsolatot Szolgáltatóval az leviter@leviter.hu email címen. A megrendelés teljesítését követően a felhasználói pontatlanságból következő hibák javításából fakadó költségek a Felhasználót terhelik.

Bankkártyás és utánvételes vásárlás esetén azonnal, átutalásos fizetési mód választása esetén az összeg bankszámlára történő megérkezést követő egy munkanapon belül Szolgáltató megkezdi a rendelés feldolgozását. Szolgáltató és partnere a csomag összeállítását legfeljebb 2 munkanapon belül elvégzi. Ha a termék nincs raktáron, akkor ez – ellenkező, írásbeli tájékoztatás esetén – 2–10 munkanapon belül megtörténik.

Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra, ha a Websáruházban a terméktájékoztatásnál vagy az áraknál technikai hiba vagy emberi mulasztás lép fel. Ez esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után Szolgáltató azonnal tájékoztatja a Felhasználót az új adatokról. Felhasználó ezt követően megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy elálljon a szerződéstől.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük, átvételkor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni a csomagot, és a termékeken észlelt esetleges sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

1. Kellékszavatosság Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Leviter Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Leviter Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítéskor is megvolt.

2. Termékszavatosság Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
 • A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a Leviter Kft. jótállásra köteles.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok, az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A megrendelt termék zárt dobozban, illetve lezárt védőfóliás csomagolásban fog megérkezni. Amennyiben a termék hibás, kérjük, juttassa vissza nekünk címünkre: Leviter Kft., 2017 Pócsmegyer, Gödszigeti út 36. Hibás termék esetén térítésmentesen új terméket küldünk Önnek, de ennek előfeltétele, hogy a hibás terméket visszajuttassa számunkra.

Elállási jog

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Leviter Kft., 2017 Pócsmegyer, Gödszigeti út 36, illetve leviter@leviter.hu. Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta. Az elállás/felmondás joghatásai Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja. E visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Nem illeti meg a fogyasztót az elállási/felmondási jog:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.
 • Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek.
 • Hang, illetve kép vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.
 • Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

Adatkezelés

A webáruház használata, megrendelés vagy regisztráció során a Leviter Kft. rendelkezésére bocsátott személyes adatokat (név, cím, e-mail cím, telefonszám) a Leviter Kft. bizalmasan kezeli és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az a Leviter Kft. alvállalkozója (futárszolgálat, Magyar Posta a megrendelés kézbesítéséhez). Az adatok megadása önkéntes, azok megadása és rögzítése/feldolgozása a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve beazonosíthatóak legyenek. A Leviter Kft. a megadott adatokat a 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével tárolja, mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megrendelés elküldéséhez/rögzítéséhez szükséges adatok

 • név
 • e-mail cím
 • telefonszám
 • irányítószám
 • település
 • utca, házszám
 • emelet, ajtó

Eltérő számlázási és szállítási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak a számlázásra és szállításra vonatkozóan is. Regisztrációkor megadandó adatok (a megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció, anélkül is rögzíthető a megrendelés) A webáruházban történő vásárláshoz nem szükséges regisztráció, azonban a regisztráció elvégzésével a későbbiekben visszakeresheti a már leadott megrendeléseit, újra rendelheti a termékeket. A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk.

 • e-mail cím
 • használni kívánt jelszó
 • név
 • telefonszám
 • irányítószám
 • település
 • utca, házszám
 • emelet, ajtó

Eltérő számlázási és szállítási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra:

 • eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
 • kedvenc termékek (amennyiben a regisztrációt követően belépett és elhelyezett kedvencek közé termékeket)
 • regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok

 • név (kötelező)
 • e-mail cím (kötelező)
 • település (nem kötelező)

Hírlevelünkre feliratkozhat a megrendelés elküldése alkalmával vagy a webáruház oldalán. A hírlevélre történő feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A feliratkozás elküldését követően a megadott e-mail címre a rendszer egy megerősítő hivatkozást (webcímet) küld, melyre történő kattintást követően igazolható illetve erősíthető meg a feliratkozás. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a Leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő Leiratkozás gombra kattintást követően azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adattörlési igény esetén 10 munkanapon belül töröljük az e-mail címet. A Leviter Kft. által küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű, aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet. A megjelenített ajánlatok a Leviter Kft. ajánlatai. Statisztikai adatok: A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból .(IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Leviter Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A Leviter Kft. által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon. Cookie-k (sütik) A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet-azonosító. A cookie-ban tárolt munkamenet-azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által történő törléséig kerülnek tárolásra. A megrendelés adatai: A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Leviter Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését vagy módosítását bármikor kérheti írásban a leviter@leviter.hu e-mail címen vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

Vonatkozó jogszabályok

2011. évi CXII. törvény, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, 1959. évi IV. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.), 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.), 2001. évi CVIII. (Eker) törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről, 2003. évi C. törvény, 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §, 7/2001 (III.29.) GM rendelet, számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, 1992. évi LXIII. törvény, 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet.

Felügyeleti szervek

Pest Megyei Kormányhivatal

 • Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
 • Főosztályvezető-helyettes: Dr. Koller Edit
 • Cím: 1135 Budapest, Lehel utca 43-47.
 • Postacím: 1365 Budapest, Pf.: 270.
 • Telefonszám: +36 (1) 329-7017, +36 (1) 236-3900, Telefax: +36 (1) 236-3956
 • E-mail: fogyved.pestmegye@pmkh.hu

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 • Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
 • Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
 • Telefon: +36 (1) 391-1400
 • Fax: +36 (1) 391-1410
 • URL: http://naih.hu

Egyéb információk

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A Leviter Kft. eleget tesz a 1997. évi CLV. törvény 14 §-ban előírt árfeltüntetési kötelezettségének miszerint „A fogyasztót – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – a külön jogszabályban meghatározottak szerint írásban tájékoztatni kell a fogyasztóknak megvételre kínált termék eladási áráról és egységáráról, illetve a szolgáltatás díjáról.”. Így a termékek bruttó árán felül az egységárak is megjelenítésre kerülnek. Hibás teljesítés esetén a Leviter Kft. mindent megtesz a mielőbbi helyesbítés érdekében, melyből adódóan a megrendelőt/vásárlót plusz költségek nem terhelik. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Leviter Kft. Általános Szerződési Feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A leviter.hu weboldalt a Tárhely.Eu Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.) tárolja és üzemelteti a szerverein.

Tudomásul veszem, hogy a(z) Leviter Kft. (2017 Pócsmegyer, Gödszigeti út 36.) adatkezelő által a leviter.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim bankkártyás fizetés esetén átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:

Név

E-mail cím

Megrendelés száma